Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa 1-2 lk oppilaille turvallisen paikan, jossa viettää aikaa koulupäivän päätyttyä aikuisen valvonnassa. Myös muita koululaisia tai esikoululaisia voidaan ottaa tarvittaessa ryhmiin mukaan. 

Iltapäivätoiminnassa tarjotaan välipala ja toimintaa järjestetään koulujen työpäivinä koulupäivän päättymisestä klo 16:30 saakka. Keltaisen talon iltapäivätoiminta on auki klo 17:00 saakka.

Puumalan iltapäivätoiminta / 044-255 1047
Keltaisen talon iltapäivätoiminta / 045-207 9394
Järvelän iltapäivätoiminta / 050-400 5673

Iltapäivätoiminnankirjeet on lähetetty sähköpostilla lukuvuodelle 22-23. 

Mikäli kirje ei ole perille löytänyt pääset lukemaan sen alta. Alla myös kerhokortti joka olisi tärkeää palauttaa täytettynä iltapäivätoimintaan viimeistään lapsen ensimmäisenä osallistumispäivänä.

Keltaisen talon iltapäivätoimintaan järjestetään tutustuminen tiistaina 9.8 klo 15-17 (kirjeeseen oli tullut aluksi väärä päivämäärä).

Ip- ja Ap-toimintaan ilmoittautuminen lukuvuodeksi 2022-2023

1.-2. luokkien oppilaille sekä erityisopetuksessa oleville lapsille järjestetään aamu- ja iltapäivätoimintaa (AP- ja IP -toimintaa) seuraavasti, mikäli osallistujia on riittävästi (vähintään 7 oppilasta/ryhmä) ja kunnan talousarvio sen mahdollistaa: 

- Keskuskoulu 1.–6. (AP ja IP) 
- Järvelän koulu (IP) 
- Puumalan koulu (AP ja IP) 

Toimintaa järjestetään pääosin yhteistyössä Kaustisen 4H-yhdistyksen kanssa, mutta osin myös kunnan omana toimintana. Toimintaa järjestetään koulujen työpäivinä. Aamutoimintaa järjestetään tarvittaessa Keskuskoululla (1.-6.) ja Puumalan koululla pääsääntöisesti noin klo 6.50 alkaen ennen koulun alkua ja iltapäivätoimintaa koulupäivän päättymisestä klo 16.30 saakka (Keltaisella talolla klo 17.00 saakka). 

Ryhmiin otetaan myös esiopetuksessa olevia sekä ylemmän vuosiluokan oppilaita, mikäli ryhmäkoko sen sallii. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapsille tarjotaan välipala ja turvallinen paikka, missä viettää vapaa-aikaa aikuisen valvonnassa. 

Toiminnasta peritään osallistumismaksu, joka iltapäivätoiminnasta on kokoaikaisessa toiminnassa (kaikkina koulupäivinä) 90 €/kk ja osa-aikaisessa toiminnassa (enintään 12 pv/kk) 60 €/kk sekä aamutoiminnassa 40 €/kk. 

Hakuaika aamu- ja iltapäivätoimintaan päättyy 20.4.2022. Täytä hakemus sähköisesti osoitteessa https://bit.ly/APIP-hakemus. Lisätietoja: varpu.jarvila@kaustinen.fi

Toimintaohjeita

Iltapäivätoiminnan paikkaa haetaan kunnan sivuilta (https://kaustinen.fi/kasvatusjakoulutus/muutoiminta/) löytyvällä lomakkeella. Täytettyäsi lomakkeen laita sivistyspuolelle sivistys@kaustinen.fi sähköpostia perään, koska lomake ei ilmoita uusista vastauksista. Valittavanasi on osa-aikainen iltapäivätoiminta, joka on maksimissaan 12 päivää/kuukausi tai kokoaikainen iltapäivätoiminta 13 tai yli päivää/kuukausi.

Lapsen iltapäivätoiminnan tarve ilmoitetaan aina omaan iltapäivätoiminnan toimipisteeseen edellisen viikon torstaina.

Puumalan iltapäivätoiminta / 044-255 1047
Keskuskoulun iltapäivätoiminta / 045-207 9394
Järvelän iltapäivätoiminta / 050-400 5673

Huoltajat voivat hakea iltapäivätoiminnan maksuun maksualennusta tai -vapautusta sivistysjohtajalta kirjallisesti. Maksua voidaan huojentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Tällaisissa tapauksissa kunta tekee yhteistyötä SOITE:n perheiden palveluiden kanssa. 

Jos kokoaikainen lapsi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua aamuja iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, kokoaikaisenmaksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Maksut laskutetaan kuukausittain. Laskutuksen hoitaa 4H-yhdistys ja laskut tulevat Ropo Capitalin kautta. 

Myönnetty paikka tulee irtisanoa kirjallisesti 1 kk ennen osallistumisen päättämistä.