Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa 1-2 lk oppilaille turvallisen paikan, jossa viettää aikaa koulupäivän päätyttyä aikuisen valvonnassa. Myös muita koululaisia tai esikoululaisia voidaan ottaa tarvittaessa ryhmiin mukaan. 

Iltapäivätoiminnassa tarjotaan välipala ja toimintaa järjestetään koulujen työpäivinä koulupäivän päättymisestä klo 16:30 saakka. Keltaisen talon iltapäivätoiminta on auki klo 17:00 saakka.

Puumalan iltapäivätoiminta / 044-255 1047
Keltaisen talon iltapäivätoiminta / 045-207 9394
Järvelän iltapäivätoiminta / 050-400 5673

Toimintaohjeita

Iltapäivätoiminnan paikkaa haetaan kunnan sivuilta (http://www.kaustinen.fi/index.php/kaustisen-kunta-lomakkeet.html) löytyvällä lomakkeella. Täytettyäsi lomakkeen laita sivistyspuolelle sivistys@kaustinen.fi sähköpostia perään, koska lomake ei ilmoita uusista vastauksista. Valittavanasi on osa-aikainen iltapäivätoiminta, joka on maksimissaan 12 päivää/kuukausi tai kokoaikainen iltapäivätoiminta 13 tai yli päivää/kuukausi.

Lapsen iltapäivätoiminnan tarve ilmoitetaan aina omaan iltapäivätoiminnan toimipisteeseen edellisen viikon torstaina.

Puumalan iltapäivätoiminta / 044-255 1047
Keskuskoulun iltapäivätoiminta / 045-207 9394
Järvelän iltapäivätoiminta / 050-400 5673

Huoltajat voivat hakea iltapäivätoiminnan maksuun maksualennusta tai -vapautusta sivistysjohtajalta kirjallisesti. Maksua voidaan huojentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Tällaisissa tapauksissa kunta tekee yhteistyötä SOITE:n perheiden palveluiden kanssa. 

Jos lapsi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua aamuja iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Maksut laskutetaan kuukausittain. Laskutuksen hoitaa 4H-yhdistys ja laskut tulevat Ropo Capitalin kautta. 

Myönnetty paikka tulee irtisanoa kirjallisesti 1 kk ennen osallistumisen päättämistä.