Kerhotoiminta

Kevätkausi 2023 alkaa viikolla 3 ja päättyy viikolla 20.

Syyskausi 2023 alkaa viikolla 34 ja päättyy viikolla 50


Lisätietoja ja vinkkejä kerhotoiminnasta:

Emilia Känsälä, Toiminnanohjaaja
040 9666703 / 4hkaustinen@gmail.com 

Ulla Järvelä, Toiminnanjohtaja
040 8452480 / kaustinen@4h.fi 

Tekemällä oppii parhaiten!

Tiesitkö että 4H-harrastuksen voi aloittaa jo 6-vuotiaana?
Eläimet, liikunta, retkeily, kädentaidot, kokkaus... Mikä on sinun juttusi? Nappaa kaveria hihasta ja tule mukaan kerhotoimintaan!

Järjestämme 4H-yleiskerhoja ja liikuntakerhoja, jotka ovat kaikille ilmaisia, eivätkä vaadi ilmoittautumista. Niihin tervetulleita ovat kaikki esikoulu- ja alakouluikäiset.
Liikuntakerhot ja 4H-kerhot pyörivät syyskauden alusta kevätkauden loppuun saakka.

Teemakerhot ovat 6-10 kerhokerran mittaisia kerhoja, jotka sen sijaan vaativat ennakkoilmoittautumisen ja niistä kerätään kerhomaksu.
4H-jäseneksi liittymällä saat alennusta teemakerhoista. Jäseneksi pääset liittymään 4h.fi/liity⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ -linkkiä käyttäen.

Teemakerhoissa vaihtuvan ohjelman sijaan keskitytään tiettyyn aihepiiriin, kuten esimerkiksi kokkaamiseen, askarteluun, keppihevosiin tai luontoon.

Kerhojen lisäksi järjestämme jousiammuntavuoroa, joka on 4H-jäsenille ilmainen, mutta muille 2€/kerta.

Mihin kerhoon haluat ilmoittaa lapsesi?
Onko osallistuja 4H-Jäsen?

Yleiskerhot

Yleiskerhot ovat kaikille 1-6 luokkalaisille lapsille ilmaisia kerhoja, jotka eivät vaadi erillistä ennakkoilmoittautumista.

Yleiskerhossa teema ja tekeminen vaihtelee kerhokerroilla ja kerhoissa muunmuassa ulkoillaan, leikitään, pelaillaan joukkuepelejä, leivotaan ja askarrellaan.

Muistathan säänmukaisen vaatetuksen!

Askartelukerho

Askartelukerhot ovat suunnattu alakouluikäisille askartelusta ja kädentaidoista kiinnostuneille. Kerhoissa askarrellaan, maalataan ja tehdään erilaisia käsitöitä.

Liikuntakerhot

Liikuntakerhot ovat kaikille 1-6 luokkalaisille lapsille ilmaisia kerhoja, jotka eivät vaadi erillistä ennakkoilmoittautumista.

Liikuntakerhossa liikutaan ja urheillaan, sekä pelataan erilaisia joukkuepelejä niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Muistathan säänmukaisen vaatetuksen!

Välipalakerho

Askartelukerhot ovat suunnattu alakouluikäisille helposta kokkailusta kiinnostuneille. Kerhoissa ulkoillaan, leikitään ja kokataan helppoja välipaloja.

Ponikerho

Ponikerhot ovat suunnattu alakouluikäisille poneista kiinnostuneille 4H-Jäsenille. Kerhoissa opetellaan käsittelemään ja hoitamaan poneja turvallisesti ja vastuullisesti ohjaajien valvonnassa.
Ponien käsittelyn lisäksi kerhossa opetellaan siivoamaan tallia, varustamaan hevosia ja tekemään arjen tallitöitä.
Pitkät hiukset kiinni ja säänmukainen vaatetus mukaan!

Osallistujamaksimi 10 henkeä/ryhmä.

Eläinkerho

Oletko koskaan askarrellut itse hyönteishotellia tai tehnyt kotona talipalloja linnuille? Haluatko päästä tutustumaan erilaisiin eläimiin ja niiden hoitoon?
Eläinkerhot ovat suunnattu alakouluikäisille eläimistä ja niihen hoidosta kiinnostuneille. Kerhoissa askarrellaan Keltaisella talolla eläinaiheisia askarteluja, tehdään eläinaiheisia tehtäviä, sekä tehdään tutustumiskäyntejä erilaisten eläinten luokse. 
Yhdistys ei järjestä erillistä kyyditystä mikäli kerho järjestetään muualla kuin Keltaisella talolla (Maatilavierailut).
Eläinkerholaisten huoltajien kesken luodaan oma Whatsapp-ryhmä, jossa tiedotetaan erikseen mikäli kerho kokoontuu muualla kuin Keltaisella talolla.

Osallistujamaksimi 12 henkeä.

Aamukerho

Aamukerhot ovat tarkoitettu kaikille Keskuskoulun oppilaille jotka tulevat ennen klo 8 kouluun. Kerho kokoontuu koulun pikkusalissa maanantaisin ja keskiviikkoisin sekä Keltaisella talolla tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Salissa leikimme yhteisleikkejä. Keltaisella talolla on mahdollisuus tehdä läksyt, piirrellä tai vaikka pelailla kavereiden kanssa lautapelejä.

Aamukerhot ovat Harrastamisen Suomen mallin kerhoja, eli myös ilmaisia osallistujille. Aamukerhoihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, mutta mikäli lapsella on jotain erityistä minkä ohjaajan olisi hyvä tietää, ilmoitathan sen meille.

Jousiammuntavuoro 

Tiistaisin 17:30-20:00 kaikenikäisille
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Torstaisin 18:00-20:00 13-vuotiaille ja vanhemmille.
Kaustisen Urheilutalon juoksusuoralla

4H-jäsenille ja alle 18-vuotiaille ilmainen
Muut 2€/vuoro, maksu paikan päällä käteisellä.

Jousiammuntavuoromme on avoin kaikenikäisille eikä vuorolle tullessa tarvitse omata aiempaa kokemusta, sillä paikalla on ohjaaja, joka auttaa sinut alkuun kädestä pitäen.

Vuorolle saa tulla ja vuorolta saa poistua oman mielensä mukaisesti, eli vuorolle osallistuminen ei vaadi koko vuoron ajan osallistumista.
Huomioithan, että vaikka vuoro on avoin iästä riippumatta kaikille, voi jousiammunta olla haastavaa aivan perheen pienimmille, mutta jo alakouluikäiset soveltuvat kokeilemaan jousiammuntaa.

Kokeneemmat ampujat voivat ottaa vuorolle mukaan oman jousipyssynsä.

Atte Karvonen / 040-8230030

Leivontakerho

Leivontakerhot ovat suunnattu alakouluikäisille leivonnasta kiinnostuneille. Kerhoissa opetellaan leipomaan niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja turvallisesti ja vastuullisesti ohjaajien valvonnassa.
Pitkät hiukset kiinni!

Kerho laskutetaan 4H-yhdistyksen toimesta syys- ja kevätkausi erikseen huoltajan tai muun aikuisen nimellä.