Tule kerhonohjaajaksi
Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi?
Kerhon ohjaaja on kerhon sydän.
Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi myöskään kerhoja!
Kerhonohjaaminen on hyvä harrastus, josta saa myös työkokemusta.
Ohjaajana kykenet päästämään kerholaisten oman osaamisen, oppimisen ja luovuuden irti, mutta pääset myös hyödyntämään omia taitojasi, mielenkiinnonkohteitasi ja vahvuuksiasi, sekä kehittymään itse ohjaajana.
Työtehtäviisi kuuluu kerhotoiminnan suunnittelu ja ohjaaminen. Ohjata voi myös pareittain, eli mahdollista on ohjata myös yhteistä kerhoa kaverin kanssa!
Tarvittaessa saat myös apua oman kerhosi kehittelemisessä.
Sinun ei tarvitse olla asiantuntija, sillä tekemällä oppii parhaiten: Sekä kerholaiset, että ohjaajakin.
Tule rohkeasti mukaan!
Olisiko kerhosi kenties jalkapallokerho, heppakerho tai kuvataidekerho? Sinä päätät!
Minkä ikäisenä ohjaajaksi?
Kerhonohjaajaksi pääset mikäli olet vastuullinen ja reipas yläasteikäinen tai vanhempi nuori tai nuori aikuinen.
Mikäli yksin ohjaaminen huolestuttaa, on kerhoja mahdollista ohjata parina esimerkiksi kaverin kanssa yhdessä tai tiedustella mahdollisuuksia apuohjaamisesta aikuisohjaajan kanssa parina.
Millainen on hyvä kerhonohjaaja?
Hyvä kerhonohjaaja viihtyy ja tulee toimeen lasten kanssa, sillä lapset ja heidän taitonsa ovat kerhossa pääosissa.
Jos sinulla on sopivasti jämäkkyyttä ja ripaus huumorintajua, pärjäät varmasti.
Oma intosi kerhoa kohtaan välittyy ja innostaa myös kerholaisia yhdessä tekemiseen!
Haluatko tietää lisää kerhonohjaajana toimimisesta? Lisää pääset lukemaan tästä.
Ovatko ideat lopussa? Hyödynnä kerhonohjaajille, ammattikasvattajille ja lapsille avointa tehtäväpankkia TOP-tehtäväpankkia.
Turvallinen 4H-harrastus
Turvallinen 4H-harrastus on lapsen ja nuoren oikeus. Turvallisuudesta huolehditaan kaikessa 4H-toiminnassa. Tutustu 4H-järjestön turvallisuusohjeisiin.
Turvallisuus 4H-toiminnassa tarkoittaa monia asioita. Se on psyykkistä turvallisuutta, kehon koskemattomuutta, fyysisten tilojen turvallisuutta, terveysturvallisuutta sekä tietosuojaa. Turvallisuudesta on huolehdittava kaikessa 4H-toiminnassa; kerhoissa, koulutuksissa, nuorten työllistämisessä, yrittäjyydessä, tapahtumissa, leireillä ja matkoilla.
Turvallinen 4H-harrastus -ohje
Turvallinen 4H-harrastus -ohje kokoaa yhteen turvallisuuteen liittyvät linjaukset ja käytännöt 4H-nuorisotoiminnassa. Ohje sisältää linjauksen alaikäisten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä. Suomen 4H-liiton hallitus on hyväksynyt ohjeen käyttöön vuonna 2022. Ohje päivitetään vuosittain.
4H-nuorisotoimintaa toteuttavat vapaaehtoiset ja toimihenkilöt tutustuvat ohjeeseen suorittamalla Turvallinen 4H-harrastus -verkkokoulutuksen. Koulutuksen esittely ja kirjautumisohjeet löytyvät 4H-akatemian verkkosivuilla.